En annan tittartur

Hej på er allesammans!

Jag får väl erkänna att jag också har varit på muppre*censur* tittartur med en kursare. För två veckor sedan blev det en liten sväng till Kristinehamn och tillbaka från allas vårat Hallsberg med allas våran Runar. Trevligt för ett horisontellt hisskötarmongo/en fartgalning som jag att puttra fram i 100 km/h med något som väger liite mer än 187 ton :-)

image8

Jag vet inte om det var de gamla vanliga, kända felen men Runar såg lite konstig ut när vi skulle åka från Hallsberg. Ingen anledning till det, trots att vi skulle bege oss upp i Värmland, känt för mycket, ökänt för det mesta! Efter att ha fått lite fina röda vagnar som ville till Norge rullade vi sakta iväg. 0 till 100 kändes som att det tog en hel eftermiddag vilket jag inte är riktigt van vid. En annan konstig sak, bromstalet var tvåsiffrigt! Mystiskt...

Nåväl, ibland skall man kolla in livet på andra sidan om häcken! Det var skoj att återse de gamla jaktmarkerna, och Hallsberg (vet en som är glad över att jag erkänner det där med Hallsberg!)!

Ha det!

/Björn

"Tittartur"

Jag har idag varit ute på en tur med lokomotivförare Maria Jonasson, Kristinehamn-Ludvika-Kristinehamn, och så här glad såg hon ut för att få köra tåg... Eller var det kanske mitt sällskap som gjorde det ;-D
Jag väljer iaf att tro på det sista :-D

image6
Snyggmia i uniform gör standardposen

Det var kul, god lunch och trevligt sällskap. Det kommer vi säkert att göra om fler gånger.

Som dom flesta säkert redan vet så kommer jag att börja på Tågab med resten av packet Robert, Hans och Johan ;-) Hörde också att vi kommer att ha en massa utbildning/inbillning tillsammans framöver.
Känns iaf jäkligt skoj!

image7
Hans som gör sitt bästa för att se snygg ut på bild ;-D

Hehe sorry Hans! Kunde inte låta bli att lägga in en bild på Mr Degerfors när han besökte mig i Gävle tidigare i sommar ;-) Tur att maten var fruktansvärt god annars skulle jag nog få däng....

Ha det gott allesammans!

/Ulrika

Min Jana-dag

Tja, nu har jag haft en riktig Jana-dag ;-P,  eller i alla fall en natt då mycket gick litet tokigt.

Tjuvbroms (högnivå) på två axlar (gnistkvastarna var i och för sig vackra i nattmörkret!), lok som inte ville gå över på helventilation, balisfel med nödbroms och tvärstopp mitt i en skyddssektion, ännu ett balisfel och nödbroms, så att jag blev stående med tåget på väg upp för Riddarholmstunneln...

Det är kul nästan jämt! Men vi kom in till Tomteboda till sist, och faktiskt t o m innan vi skulle ta nästa tåg ut därifrån, så det får väl betraktas som en på det hela taget lyckad natt.

//Joakim

Har Björn blivit Banverkare??

Nej, det tror jag väl ändå inte men när jag passerade Älvsjö idag 7/9 kl 10.50 så såg jag två bananverkare efter plattformarna i södra änden vars ena filur var väldigt lik Björn typ keps med skägg och långt hår i hästsvans, lite mörk. Men inte har du väl övergivit A-Train väl, Björn?

Annars har jag det bra här i Linköping. Har inte fått utbildning på X14 än, vilket innebär att jag numera utan några som helst problem klarar av att köra sträckan Linköping-Gävle i sömnen eller med ögonbindel (nåja..). Sprang på Josef i Sthlm som har utbildning på Rc nu, kul att träffa gamla KY7-rävar.

Ha det bra allesammans!

//Thomas