Finanskris och lokofili

Hej allihopa!
Nån måste ju ta tag i saken och skriva ett inlägg och det blev jag...
Det är ju endast över 3 månader sen nån skrev sist ;)
Själv funderar jag över hur det går för alla "gamla" klasskompisar runt om i landet, finanskris och allt?
Gör inte ni det?
Har ju hört en del om att folk har blivit varslade lite här och där... hört mycket om indragningar på bl.a. Green Cargo, hälften av ståltågen är inställda m.m.
Så hur är det hos er?

Här i Kristinehamn verkar det lungt än så länge, vi har fortfarande fler förfrågningar på transporter än vad Tågab klarar att ta emot p.g.a. att det inte finns lok och vagnar så det räcker till.
Vi fick till och med JULBORD i förra veckan och det har tydligen inte hänt förut!

Själv saknar jag Boden och Norrland som mest nu när det blir jul och vinter. Där uppe är det mer än en halvmeter med snö redan, gnistrande vitt och vackert, härligt skoterföre och nypistade slalombackar. Jag tycker inte om Ragge och andra elaka människor som ringer och berättar om det fina vädret, skidturer, skoterturer, jakt och fiske och sånt ;D
Jag förtränger att dom har -25-30 grader, strömavbrott i flera dagar och får skotta snö så svetten rinner dag ut och dag in.
Känns inget vidare med all slask och regn som är här just nu och kommer fortsätta många månader till, men om man tänker på jobbet så är det bra så länge det är plusgrader så man slipper alla problem som kommer med kylan, bromsar som fryser, isproppar här och där, sopa växlar m.m. m.m.

I afton blir det att gå lägga sig tidigare än en spädbarn, börjar nämligen jobba kl 3.15 med en uppfriskande tur Kristinehamn-Grums-Kiiiil-Hällefors-Grums-Kristinehamn. En riktig sövar-tur där inte ens ATC´n behagar skrika nästan nåt, och till råge på allt har jag den två dagar i rad.

Ha det bäst och God jul på er alla!

/Ulrika