Vardagliga funderingar

image64
"Tågorder skall finnas på förarbordet" - att kunna läsa vad som står är irrelevant (har man kört samma sträcka cirka 58 000 gånger bör man komma ihåg var man ska stanna ändå
image65
Såhär trött blir man av x40utbildning.

Kom på mig själv med att svara "Ja, det är loket från 169 här" när fjärren ringde häromdan.
Liknande har jag ringt för att informera om att "Jag är 200 m, så jag får nog inte plats på 5b"
Mycket oroväckande...
Hur ska man tolka detta? Har mina månader på järnvägen lett till en identitetskris där jag inte längre kan skilja på mig själv och tåget? Vad blir nästa steg? Jag börjar sminka mig grå eller fashionabelt svart för att bättre smälta in med fordonen.
Borde jag säga upp mig?

I övrigt fungerar yrkeslivet fint nuförtiden. Jana-dagarna i början känns long gone och det är ju fantastiskt skönt.
Eller så är det bara det att man inte är lika uppe i varv som i början och helt enkelt inte bryr sig på samma hysteriska vis när det går snett.

Har varit på skolan ett par gånger och sett till att dem för den stolta torsdagstraditionen vidare. Tycker dem sköter sig fint även om det aldrig kan bli som the good old days.

Hoppas alla har det bra och slå en pling om ni har vägarna förbi närkeslättens pärla.
Kram på er!

//jana

Morgonstund har guld i mun...

En av förmånerna med att få stiga upp i ottan för lokförartjänstgöring är dessa vackra vyer, i detta fall under färd  på Nyköpingsbanan.


image60
Mellan Jönåker och Enstaberga


image61
Strax innan Jönåker söderifrån

Året börjar lugnt...

...med lite utbildning. Det är minsann på tiden att jag får X14 någon gång med tanke på var jag jobbar någonstans, och idag sparkades projektet igång. Om två veckor är jag alltså fullfjädrad för att ta mig an Östgötapendeln.

image58
Inne på Euromaints verkstad i Linköping. Skönt att slippa springa kring ett fordon ute i skitvädret.

image59
En Y2 som behöver pysslas om...


Ha det bra allesammans och ha ett fortsatt trevligt 2008!

//Thomas

Gott nytt år allesammans!

Hej och gott nytt år på er allesammans!

Lyckades ni få ledigt över jul och nyår eller var det någon som tvingades finna sig i att vara sist på semestervalet? Själv jobbade jag hela julen och ungefär alla dagar runt omkring den för att kunna vara ledig nyår (Om ni som kör i Stockholmstrakten mötte ett Arlandatåg framfört av någon med tomteluva på sig så var det jag :-P ).

Någon mer som har märkt hur snabbt man har kommit in i jobbet? Vi har inte varit klara ens ett år men ändå verkar de flesta ha funnit sig väl och examen känns ganska avlägsen vid det här laget. Att gå omkring och fira helg en torsdag var liksom så självklart för ett år sedan men nu sitter man istället och undrar vilken dag det är eftersom man jobbat hela helgen. En annan skojjig sak är att se KY-elever ute på praktik på ens arbetsplats och tänka på att det var endast ett drygt halvår sedan man själv var den där praktikanten. Det sägs ju att det finns de i klassen som redan har elever så det snurrar på fort... :-)

Som sagt, gott nytt år på er! Syns på spåren under 2008!

/Björn