När pendeltåget avgår "på studs"...

Igår hade jag det stora nöjet att göra en insats för fotbollssverige. Kvällens jobb var att köra specialchartrat tåg åt Bajen Fans. Under en kvart stog vi inne vid plattform på Stockholm S, i hjärtat av Söööder, och bara garvade åt eländet. Det bara vällde in folk med grönvita kläder och en massa öl innanför västen. Efter ett tag började hela tåget gunga upp och ner när supportrarna inträdde i masspsykos och efter ett tag började kopplet att dunka i i fronten. Sakta studsade vi så norrut när polisen till sist gav klartecken.

Eftersom det var match på Råsunda skulle vi rulla direkt till Solna och på vägen dit rullade vi bland annat igenom Stockholm C strax efter rusningen. Folks miner var ganska underbara att se då ett tåg till bredden fyllt med fotbollssupportrar som mer eller mindre hängde ut genom fönstren rullade förbi framför ögonen på dem. Ännu bättre var det när vi rullade in vid plattformen i Solna. En av de få som stog där var en ensammen kille med AIK-halsduk. När han började inse att det var ett lite annorlunda gäng som kom rullandes och att de var ungefär 1500 st såg han alltmer skräckslagen ut. Vi hann se honom pysa iväg strax innan vi öppnade dörrarna och släppte lös massorna som glatt lommande/vinglade iväg mot Råsunda i röken från bengaliska eldar och doften av fulöl.

När vi hade kommit fram till Ulriksdal och ställt upp tåget kunde vi så beskåda förödelsen. Det framgår inte allt för tydligt på filmen som min simpla mobiltelefon spelade in. Skitigt var det och det luktade, tja... som det inte är tänkt där människor ska vistas...

http://s124.photobucket.com/albums/p38/tccky7/?action=view&current=Video005.flv

När vi sedan satt och väntade på att skjutsa tillbaka supportrarna lyssnade vi på radion och konstaterade att AIK hade vunnit. Vi befarade att det skulle bli total tragedi på vägen tillbaka mot Älvsjö men det var förvånansvärt lugnt.

Lärorikt var det iaf, inte varje dag under praktiken som man snackat mer med kravallpolis än Fjtkl :-P


Syns i Hallsberg, snart!

Var inte ledsna, snart får ni komma tebax


Är inne på sidan med jämna mellanrum och det slog mig att jag inte skrivit något själv än..
Har helt enkelt inte haft något att förtälja..
lyckats hänga på kopplet varje gång och hållit behörigt avstånd till stoppbockar..

Förstår att alla kommer vara trötta efter examenskalaset och ha bråttom hem till sina stundande karriärer men för dem som har möjlighet och lust att stanna i underbara hallsberg tänkte jag ha en liten fest lördagen efter vi slutat skolan..
Dels för våra strålande studieresultat (ta i trä).. men oxå för att jag fyller 25 i juni..

Vore kul om några blir kvar, lovar att bjuda på tårta..

Ha det gott tills vi ses igen..

//jana

Slutprovet

31 dagar kvar gott folk!


Passagerarna är ju bara för härliga...

Hej på er allihopa!

Har hunnit med två dagars körning hos pendeln i Stockholm och måste säga att det är mycket intressant. Grundprincipen är att köra som en idiot på ett snyggt sätt. Bara en sån sak som att jag hade introduktion hos dem i måndags och blev erbjuden jobb i ungefär samma andetag som de frågade om jag ville ha kaffe var lite annorlunda...

Nåväl. Stog och väntade på att få signal för att åka från Tumba mot stan i morse, några minuter sen efter att ha fastnat i köer på vägen dit. En passagerare dyker helt plötsligt upp utanför den stängda hyttdörren och gormar något som naturligtvis inte går att höra eftersom det är en hel del plåt och glas emellan. När jag drar ner rutan och frågar om jag kan hjälpa honom med något får man en hätsk fråga "varför kör ni inte?"! "Vi har inte fått signal ännu, vi får alltså inte" svarade jag och lyckades därmed bli av med geniet som mumlade något ohörbart (som säkert inte var särskilt hörvärt heller) och lommade iväg till sin plats inne i tåget igen.

Undrar om han trodde att vi ville sitta i Tumba och mögla utan anledning? Jag menar, t o m ortsbefolkningen ville ju så hemskt gärna därifrån!

En händelse bara..

Skulle växla fram en Itino från bangården till spår 21 i Karlstad. Ringer till tkl och får tillstånd att gå ut när han lagt sina elväxlar. Växlarna gick om och vi tuffar ut och emot oss kommer en Rc som vi först trodde va ett helt tåg (dåligt sikt just där) och vi blev lite smått blöta i byxorna. Tror nog att herr Rc-förare också fick en chock då strömavtagarn på hans fordon bara föll rätt ner..
Och där står vi, med en 10meters lucka och tittar på varandra.
Ringer tkl igen och säger vad som har hänt. "ahaa det är nog han frå Skogall dä, han vet nog inte öm dig han. Be hönom backa da"
Vi visar "back", och en mycket virrig person inser tillslut att han måste få lite ström och försvinner in i maskinrummet. =D

Vi fick fram vårat fordon till slut iallafall(smått chockade) ingen skada skedd.
 
KRAM Mia

Hämta X11!!!

Hade Jour igår. Skulle hämta en X11 från sanering.
Kommer upp fins ingen tågvärme där uppe så dåligt bat. men ändå lite. Men S-avtagre går ej upp. lånar ett Rc från GC kopplar till Tågvärme laddar bat. Inget funkar ändå. Sätter den i transport och sätter på komp. så H-behållarna är fulla.
Hjälper det? Nej... *suck* Börjar bli trött på denna skit nu.

Felsöker enligt boken inget händer. Tar taxi till centralen hämtar en X11 till för att multa med. kopplar ihop dem testar ingen inget funkar. Tar upp strömavtagaren manuellt igen men det funkar ej. Hör att luften går till.
Till slut tar vi fram den gamla och tillförlitliga HAMMAREN!!! Bankar på tryckvakt strömavtagare. Och se den går upp. ahhh ÄNTLIGEN. efter fem timmar.

Så tänk på det att se till att alltid ha med er HAMMAREN. För lite våld löser trots allt problem ibland.

P.S. Kollade även så att den inte var JORDAD och det var den inte.

MvH Putte i det blå