KY7, Silja Line och åldersgräns - åt ena hållet!

Ingen visste hur det skulle sluta men det var sagt att det skulle börja kl 12.53 på Sockholm C spår 6. En glad bunt människor (Putte, Jana, Martin, Maria och Rebecka) stiger av tåget och möter upp en skäggig sate med långt hår (undrar vem...). I sista stund rings en stand-in in för att fylla den plats som en långhårig blond Göteborgare har fått lämna p g a sjukdom. Samling för check in i terminalen, vikarien Thomas anländer direkt ifrån sitt kontor, borda båten, inta hytten, slentrianhojta "TÅG!" några gånger och sedan kastades linorna iland - Vi var på väg!

M/S Silja Serenade var den stolta skådeplatsen. Knappt hade vi kastat loss innan det var dags att kontrollera vätskebalansen. Med bestämda steg (som inte riktigt visste vart de skulle) begav vi oss ner till tax free-butiken. Efter en kortare stunds beslutsångest hade alla bestämt sig. Maria och Putte hade sitt framgångsrecept klart: Danska Lakridsfigurer i finsk Kosken Minttu!

182308-80
Smaskens!

Med något gladare själar skålade vi för de heliga tågen och de vackra järnvägarnas ära... Eller nej, det gjorde vi inte, men Martin sa fortfarande "TÅG!" i ungefär varannan mening. Kvällen närmade sig, förfesten fortsatte och plötsligt kom vi på att man kanske skulle äta något. Middagen blev inte riktigt som väntat, vi fick nämligen prata med polisen men utan böter eller batongmärken bar det sedan av mot Casinot där färdigheterna testades.

182308-79
"Allt på grönt, det blir bra!"  - Thomas visar hur man spelar med hjärnan.

När alla var helt färdiga gav vi upp försöken att bli miljonärer på Black Jack. Bättre att göra det man är duktig på: Vagnuttagning med kundvagn! Efter att ha kontrollerat fordonets löpduglighet gavs starttillstånd och så bar det av. Några glada finska passagerare verkade lite förvånade men inte helt bistra när vi parkerade fordonet i deras hiss. Kanske skulle vi haft samråd med dem innan?

Det sägs att kvällen slutade efter discot men det kan nog ingen riktigt bekräfta... En av deltagarna försvann ett tag (Missing in action) men återfanns sovandes på golvet vid hissarna. Ridå!

Gryning i Helsingfors, en inte helt normal känsla. Att vakna en fredagsmorgon i Hallsberg kunde förvisso vara slitigt men det här var något annat som Martin demonstrerar här.

182308-78
SJ:s windstopper - U can't beat the feeling!

Det fanns de som var lite sömnigare och behövde lite uppmuntran och en kapsyl läskande morgonnektar för att vakna till...

182308-75
Martin suktar Putte med hallonsaft.

Snart var alla på fötter och jakten på mat ledde oss till en väldigt trevlig lokal restaurang med en gyllene mås som symbol. Några smet iväg och fotade tåg på Helsinki Sentraalistasioni (eller vad den heter), vilka det var skall jag inte avslöja men ett tips är solkurva.blogg.se ;-)

182308-76
Så här glad blir man av att lyckas fånga en göteborgare på bild i Helsingfors!

Trots att vi var nära att tappa en i gänget på Dressman kom vi snart ombord på båten igen. Någon enstaka hade något nytt klädesplagg på sig, någon annan drömde om att flytta till Helsingfors, en tredje hade sagt "TÅG!" till en intet ont anande finska men alla kände sig lite mer världsvana.

Iland med tamparna, heipa Helsinki! Ny resa, ny möjlighet att ropa "TÅG!"...

En aha-upplevelse från återresan var att båten plötsligt var full av finska sextonåringar. Bevisligen tyckte inte Silja Line att åldersgränsen behövde gälla åt båda hållen... Särskilt väl märktes det när vi kom till karaokebaren - 3/4 av alla låtar som sjöngs var finska schlagerlåtar och värst av allt, alla finnar, gamla som unga, sjöng med och kunde texten!?! Bättre var det vid dansgolvet där allas våran Jana och vice-Runar Thomas visade hur man buggar!

182308-77
Före respektive efter en citronsaft i Panoramabaren.

Dagen grydde åter och folk återsamlades. Eskilstunagänget lämnade oss redan vid terminalen i Värtan för att komma hem det dygnet, resten fortsatte till drömmarnas resmål, Stockholm C. Det enda som tydde på att stämningen skulle vara lägre än innan resan var att ingen hade sagt "TÅG!" på ett tag. Det kändes lite tomt faktiskt, men annars var det glada miner!

Tack till de inblandade och barpersonalen på Silja Line - Kiitos!

/Björn Ladin

Kommentarer
Postat av: Maria

Så trevligt, detta måste vi göra om! Fast kanske Skottland nästa gång? :)

Tack, tack alla trevliga människor som var med och gjorde min första finlandskryss till en angenäm upplevelse, om än med lite ont i huvudet både lördag och söndag (framförallt söndag)....

2008-04-26 @ 23:31:42
Postat av: Ulrika

Haha ni verkar ha haft det mer än trevligt :D
Hallonsaften såg go ut ;)
Måste nog hänga med nästa gång...

Ha det gött alla!

2008-04-27 @ 00:09:58
Postat av: Björn Ladin

Välkommen, välkommen Ullis! Vi har redan börjat plocka bär och koka saft.

2008-04-27 @ 10:21:06
Postat av: Thomas

Windstoppern...Martin, du kan verkligen inte lämna jobbet hemma helt å hållet va? ;-D

Björn: Tack för kaffet senast!

Ha det bra allesammans!

2008-04-27 @ 12:02:03
Postat av: Martin

TÅÅÅÅÅG!!!!!

2008-05-03 @ 11:32:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback