Då var min premiär avklarad

Jaha som kom den då, det där som hunnit ifatt flera av oss vi det här laget - den första egna turen. Med IC-tåg 201 Linköping-Malmö och tillbaka med Nattåg 66...jepp, en ren lok-med-vagnar-tur blev det. Finns det något kul att berätta om detta då? Tja, egentligen inte. Det enda som skedde på vägen ner var att den finfina tid som jag kört in förstördes i Gripenberg då det blev förbigång av ett försenat X2-elände och en BF3 utanför Höör - förseningen vid ank Malmö C var bara några minuter.  Uppresan var ännu mindre märkvärdig, "kör, vänta kör"-gata hela vägen till Linköping.

Om det var något som det var värt att lägga märke till så var det hur den normalt smala Svartån hade förvandlat stora delar av åkrarna längs sträckan Tranås-Gripenberg-Frinnaryd till rena risfälten i gammal god kinesisk stil. Bönderna i trakterna undrar förmodligen om deras mark någonsin kommer att bli torr igen. Kan också meddela att vattennivån i sjön Sommen är väääldigt hög just nu, vilket märks i Tranås Båthamn där vattnet varit på god väg att "hämta" de båtar som står uppställda på Huges Marina.

Ha det bra allesammans!


//Thomas


Kommentarer
Postat av: Björn

Kör-vänta-kör, annat ord för trist dag på jobbet?
Minns när man satt på X2an genom skogarna söder om Nässjö och glodde på det där förbannade vita blinket mil efter mil. Nästan så att man blev lite sugen på riven kontaktledning, kamikazeälgar, sinande kaffeförråd och andra hemskheter...
Annat idag när jag fick stanna för ungefär varenda signal mellan Stockholm och Arlanda. Endast 151 minuter krävdes för att genomföra ett varv som i vanliga fall skulle tagit 50 minuter inklusive vändningen på Arlanda :-(

2007-07-26 @ 00:14:15
Postat av: Thomas

Jo du, motorvägssymdromet kan vara riktigt sövande, Hallsberg-Göteborg är nog det värsta sömnpillret. Hur har du det på A-Train annars då? Blir du kvar eller lockar Stockholmståg?

2007-07-26 @ 00:27:09
Postat av: Björn

Det är helt OK, särskilt nu när det inte är den typiska högtrafiksstressen som råder höst, vinter och vår! Men visst, Stockholmståg lockar men sedan så hörde jag att de anställer exilnärkingar med förflutet i Karlstad så jag vet inte riktigt... ;-)
Har dock valt att ta tillsvidaretjänst lite baserat på ekonomiska förutsättningar. Blir kvar vid A-banan så lägre de betalar bättre än pendeln iaf. Får se lite vad jag hittar på framåt våren när man kan förhandla lite med lite erfarenhet i ryggen. Kanske inte blir pendeln alls å andra sidan, det är ju inte helt utan att man saknar lite mera långväga körning trots allt...

2007-07-27 @ 23:41:59
Postat av: Maria

Hehe, du får komma till SJ till våren när de höjt lönerna ett snäpp Björn. ;) Hörde att de skulle höja med ca 3000:-, eller de MÅSTE höja med ca 3000 för att få behålla några förare.

2007-08-01 @ 13:14:19
Postat av: Björn

Tja Maria, nu är man ju iaf inte hotad med Västerås eller Tierp när man skickar in en ansökan till SJ Cst :-) Frågan är bara var man får gå in lönemässigt. Är det tal om mindre än 28000:-, traktamenten, fria mil med tjänstefordon plus gratifikationer blir det nog inget... :-P Kan du kanske höra efter hos din lokala arbetsledare om det finns några sjyssta dealar man kan få?

2007-08-05 @ 23:57:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback