Chefen ser dig, alltid!

Jaha, då var man lokförare och ute och kör på egen hand! Den första egna turen var en riktig "kör, vänta kör"-dag förutom något enstaka 0P som snart försvann in i ATC-historien. Efter att ha lagt 40 mil under mig kommer man så in i betonglådan Stockholm C, står och snackar lite strunt med några kollegor och vem dyker upp om inte Schöldborg! Den som är av en sorglös natur skulle säkert hävda att det var ett enkelt sammanträffande men jag är övertygad om att han spionerade!!! ;-) Tydligen (=förevändningen han använde) skulle han upp till Luleå för att kolla om det fanns flera glada förmågor i stil med Ullis och Ragge som ville bli lokförare.

Hörde förresten att Bengt Andersson (Staffan & Bengt, Sällskapsresan 2 etc) som, förutom skådespelare, även var lokförare, var lite trött en morgon för en massa år sedan. Han kom snavandes genom snön vid Vännäs lokstation (ett rundstall med många portar som i Hallsberg) för att hämta ut en T44. Färden skulle gå mot Storuman och avgångstiden var kl gristidigt:30. Han hade tittat dagen innan vilket spår hans lok skulle stå på och travade in i stallet med trötta men målmedvetna steg. Då han klättrat upp på loket och ställde ifrån sig väskan i hytten för att börja klargöra noterade han till sin förskräckelse att kokplattan saknades. Skandal!!!

Mycket förbannad över att SJ tyckte att han skulle köra ett lok utan kokplatta greppar han telefonen och slår argt numret till den lokale lokledaren som så fräckt har satt upp detta lok på hans tur.

(mycket sömndrucken lokledare som nickat till på sitt rum)

- ...Hallå?

(mycket upprörd men plötsligt klarvaken Bengt)

- Hörru du! Vad är det för stil att skicka ut ett lok utan kokplatta? Det är ju för fasen svinkallt och så skall jag upp till Storuman!

- Va? Storuman...? Öh... Vilket lok är du på?

- 315, hurså?

Lokledaren bläddrar i sina papper.

- Verkar loket bra i övrigt tycker du?

- Ja, men det spelar ju för fasen ingen roll, jag åker inte en meter utan kokplatta!

- Ok. Du är inte bekymrad över att loket står och väntar på revision och saknar boggier?

- (tystnad)

- Pröva att gå till rätt spår istället... Ditt lok står i porten bredvid.

Enligt uppgift mår samtliga inblandade lokförare och T44:or bra idag. Bengt Andersson är numera pensionerad och sägs sakna livet på järnvägen, inklusive kokplattorna :-)

Ha det så gott allesammans!

/Björn

Kommentarer
Postat av: Vxl Vk

Den där historien har jag hört berättas av en ins från Spånga. Den lät inte riktigt likadan då.

2007-07-08 @ 18:17:29
Postat av: Thomas

Har inte gått utbildningen än, ska göra det v.31-32. Hmm..konstigt att körläraren jag åkte med inte tänkte på det.
Men batterireseten, då DDUn tokindikerade utan anledning, hjälpte iaf - det håller jag fast vid.

2007-07-19 @ 15:35:23
Postat av: Martin L

Jo, vi vart 26 elever på första kursen i Boden och nu under LIA1 så råkar man ut för Ragge i Piteå lite då och då, som om det inte vore nog att man är en gammal klasskamrat med han sen grundskolan....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback