Skånska snödrivor

Hej på er allesammans!

Först vill jag bara säga att det är trist att en av jobbets tråkiga baksidor har visat sig, det känns lika orättvist varje gång det drabbar en kollega. Vi får hoppas att det inte blir fler sådana händelser på ett bra tag!

Vet inte hur man snyggt byter ämne men jag försöker iaf. Till något lite mer trivialt som vädret. Jag kom hem ifrån Malmö i morse. Tydligen hade det tidigare blåst upp så mycket snö att signalerna hade varit övertäckta av drivorna (trodde det var på Malmbanan man var tvungen att sätta signalerna uppe i bryggorna p g a snön???) och när vi kom åkandes var det fortfarande metertjocka drivor. Att kunna se spåret var en lyx man kunde unna sig endast sporadiskt och då och då körde man in i en rejäl driva med ett ljudligt *SKRAAAP* från underredet som följd. Inte helt sällan föll också hastighetsmätaren rejält som ett resultat av påkänningen. Att se ett fordon på många hundra ton tappa hastighet från 180 till 175 p g a en snödriva var tankeväckande...

Lagom nere i Malmö hade skyltsystemet lagt av, ett ständigt kackel i högtalarna för att folk skulle hitta rätt och knappt hade vi satt foten på plattformen innan en resenär kom fram och frågade om vi visste var hans tåg gick ifrån. Struligt läge som det var ganska skönt att avvika ifrån till hotellet. En sak som slog mig var att skåningarna verkar ha tagit efter danskarnas sätt ganska väsentligt, varenda jävel röker ju!?!

Nåväl, en natt med miserabel sömn följde eftersom klubben Slakthuset ligger alldeles intill hotellet och folk måste förkunna för alla som inte vill lyssna att de har lyckats spola i sig 14 Gin & Tonic... Att komma ner till frukostbuffén på morgonkvisten med "Baenaener i pyjaemas" på danska i bakgrunden var ju också ett charmigt minne att ta med sig från sitt första besök i Malmö.

Efter ett antal mindre förseningsmoment kom vi så slutligen in på Stockholm C 25 min sena. Dörrfel, spårledningsfel, två lågnivålarm och ett annat tågs passagerare som behövde undsättas kostade sitt pris i tid...

Ha det allihopa!

/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback