Grillfest i Uppsala

Hejsan allihopa!

Kul att det börjar strömma in lite inlägg och som det verkar har det varit en del trassel och meck för några redan... Själv har jag bara hunnit med en sväng med SJ men naturligtvis med lite trassel redan då. Märkte också snabbt att landet är ganska litet ändå för  redan inom en timme från att man kom till lokalerna på Stockholm C hade man hunnit springa på Martin med handledare i fikarummet, ett antal andra bekanta ansikten från tittarturer och dessutom visade det sig att en hel del av kollegorna på Arlanda Express hade åkt som elever med min handledare...


Första turen skulle gått till Ljusdal men så ville inte elgudarna :-/ Handledaren tyckte att jag skulle åka biträde upp och köra hem dagen efter. Sagt och gjort, vi hade kommit till Uppsala och då tyckte handledaren att vi borde byta strömavtagare eftersom den bakre studsade en massa. Vi stog inne i hytten när bågen var på väg upp, *POOOOFFFF* lät det och ett regn av glödande kolbitar och annat skräp regnade ner över hytten. Spänningslöst lok och samma sak med kontaktledningen, mitt i rusningen. Trafiken i Uppsala var lite "intressant" tills de fick tillbaka strömmen. Efter ca två timmar hade vi lyckats få loket bytt, det andra undanstökat och så kunde vi rulla vidare. Eftersom nattvilan blivit naggad fick vi nöja oss med Gävle istället där man fick nöjet att sopa växlar och koppla lok i knädjup snö.

Hem gick det betydligt smidigare. I nästa vecka försöker vi nå Ljusdal, igen, till helgen blir det Gävle, Falun och Borlänge. Ha det allesammans!

/Björn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback