Biogaståg till folket?

Idag bar det iväg längs Tjustbanan till Västervik med fordon nr 1334 (Y1), mer känd som Biogaståget. Även, särskilt av Euromaintfolket, populärt kallat "Bajståget". Min handledare förberedde mig på att idag kan allt hända, han lät mig förstå att han bara haft EN problemfri färd med detta fordon av ca 10 ggr. Kändes ju riktigt tryggt...

Å javisst - problemen lät inte vänta på sig: Redan i SIFO-rapporten framgick det att "det rycker i A-delen vid pådrag pga av att B-motorn drar ojämt? Händer endast då vagnen ej är varmkörd" (och det var den ju givetvis inte). "Minst 35-45 min varmkörning innan avresa annars kommer vagnen rycka och vara konstig" - ja, den den tidsmarginalen hade vi ju...inte!

Det visade sig att A-motorn i detta olycksaliga fordon och värmen i B-delen inkl förarhytten i samma B-del inte fungerade. Motorn lät typ "RRRRrrrrrRRRRrrrr" och lamporna uppträdde en aning discoljusliknande. Kan också upplysa om att resenärerna av någon "underlig" anledning grupperade sig i A-delen, det såg rätt så komiskt ut: ena delen fullsatt, den andra folktom.

Den frysboxliknande förarhytten i B-delen var riktad mot Linköping vilket innebar att vi kunde köra ner till Västervik (nåja, något sådär iaf..) men inte tillbaka. Det blev taxi för oss och ersättningsbuss för resenärerna tillbaka till Linköping. Ja, hej å hå. Vad ska vi med denna miljövänliga mackapär till om vi inte kan använda den ordentligt utan att det skiter sig gång på gång?

...ja just det - det stod några saker till i SIFO av otrooooligt världslig betydelse: "Kaffekoppar ramlar ur kaffemaskinen" och "Saknas klädkrokar i bägge hytterna". Å idag berikades alltså Y1 1334 alias "Biogaståget" alias "Bajståget" med ytterligare några fel.

Ha det bra allesammans!


//Thomas 


Kommentarer
Postat av: Växlingen Vk

Så det var därför den lämnade Vk 1430? Borde ha varit tomt med tåg annars vid den tiden. Tydligen hade någon hotat med att vi skulle bogsera den till Lp men det slapp vi som tur var.

2007-02-22 @ 02:14:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback